Opdatering på Anettes historie

Husker du Anette fra DR’s Sundhedsmagasinet ”Prisen for at tabe sig?”

Anette gennemgik et meget stort vægttab på ca. 70 kg og opnåede at blive normalvægtig. Som følge af det store vægttab havde hun overskydende, løs hud på både den øvre og den nedre del af kroppen. TV-programmet viste Anettes forløb med plastikkirurgisk korrektion af den løse hud på den nederste del af kroppen ved en såkaldt belt lipektomi (med ar hele vejen rundt om kroppen).

Der skulle dog endnu en korrektion på maven samt et udvidet ryg- og brystløft til for at løse problemet på den øverste del af maven/kroppen. Disse operationer har jeg foretaget efter udsendelsen. I alt fik Anette fjernet godt 3.3 kg overskydende hud alene fra maven. Billederne viser udgangspunktet før den plastikkirurgiske korrektion og slutresultatet ca. 4 måneder efter den sidste operation. Maven er nu blevet fri for den overskydende hud og det hængende venusbjerg er korrigeret. Baller, bryster og ryg er løftet. Kropsformen er dermed blevet normal - og faktisk ganske fin for en kvinde omkring de 50 år! Den blege stribe midt på maven skyldes at Anette er flittig med at beskytte arret med plaster, så det ikke tager farve af solen. Arrene ender med at blive fine og diskrete.

Anette er meget glad for sit resultat. Hun er sluppet af med generne fra den løse hud.  Hun kan passe almindeligt tøj og dyrke motion.

Jeg vil gerne rette en stor tak til Anette. Dels fordi hun har tilladt at disse fotos kunne vises her. Dels – og ikke mindst - fordi Anette med sin modige og ærlige deling af sin historie har beskrevet så godt, hvad de fleste massivt vægttabspatienter gennemlever. Hudkorrektionerne er vigtige for at patienter med meget stort vægttab kan fastholde sund livsstil og normalvægt.

Se eller gense programmet her: https://www.dr.dk/tv/se/sundhedsmagasinet/sundhedsmagasinet-3/sundhedsmagasinet-prisen-for-at-tabe-sig-for-meget